Vader Ioustínos, bewaker van de Jakobsbron

Afgelopen zondag hadden we heel bijzonder bezoek: vader Ioustínos uit het Heilige Land. Hij is de priester die al vele jaren de Jakobsbron, een heilige plaats, bewaakt. (Lees hier meer over hem: https://www.thenationalnews.com/world/mena/jacob-s-well-meet-the-priest-who-protects-this-biblical-sanctuary-in-the-heart-of-the-holy-land-1.818694?fbclid=IwAR3H9zdZFo5pMhxmh0ojpuhXgfP8ijAQivUu6OmHpVzAos4UMXL8yzjHgmA)
Geróntissa gaf hem een plek in de kapel zonder zonder te beseffen dat een ikoon van de Heilige Filoúmenos direct naast hem hing.

Vader Ioustínos is de opvolger van de Heilige Filoúmenos die in 1979 nabij Nabloes (Westelijke Jordaanoever) werd vermoord. Lees hier het verhaal over de Eerbiedwaardige Heilige Martelaar Filoúmenos: https://orthochristian.com/136990.html?fbclid=IwAR1z8djb8Icryd4pzQTNKL2a_WbcezJj8umeCSuhn436iuB8b6WfdfBeucg.

Vader Ioustínos had relieken van de Heilige Filoúmenos meegebracht die alle aanwezigen konden vereren. Hij bracht ook een bezoek aan het graf van m Maria, Eeuwige gedachtenis.
Het bezoek was een mooie verrassing en een onverwachte zegen voor het klooster.