Mozaïek ‘Verkondiging aan de Moeder Gods’: nieuwe verfraaiing voor ingang archontaríki

Geróntissa schrijft:

We willen van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken voor alle steun in deze moeilijke tijden! Het klooster is zeer gezegend met allerlei soorten hulp – zowel op geestelijk als op materieel terrein!
We vragen speciaal ook om gebed dat Christus jonge vrouwen mag inspireren om ‘te komen kijken’. Het monastieke leven is werkelijk prachtig, gevuld met de gebruikelijke vreugde en verdriet en beproevingen in iemands leven. Dus we vertrouwen erop dat God degenen die Hij wenst zal leiden om dit pad te volgen.
Ondertussen proberen de zusters en vele vrijwilligers het klooster, de kapel en het terrein te onderhouden en te verfraaien. Een van de taken binnen de kloostertraditie. Er is veel werk en energie gestoken in de renovatie van de kapel met een prachtige resultaat. In de nabije toekomst moeten we het nodige onderhoud ter hand nemen om de archontaríki duurzamer te maken en ook beter af te stemmen op de structuur van het kerkgebouw (zie twee foto’s van de archontaríki hieronder).

De nieuwste ontwikkeling is, dat een prachtig mozaïek is gepland om de entree te verfraaien. Het zal een ‘Evangelismós’ zijn, de Verkondiging aan de Moeder Gods. Zie de tekening om er een indruk van te krijgen. Er komen tegeltjes in het timpaan, boven de deur, maar ook onderaan, links en rechts. De hoogte is ongeveer 1,50 m en de breedte 0,70 m.

Bijdragen aan de kosten van het mozaïek zijn uiteraard van harte welkom en als vriend van het klooster en/of geïnteresseerde nodigen wij u, lezer, uit om (een deel van) het ‘Evangelismos mozaïek’ te sponsoren. Telkens als u het mozaïek ziet, weet u, dat u eraan hebt bijgedragen om het daar te plaatsen.

Stichting ‘Geboorte van de Moeder Gods’ te Asten. IBAN-nummer: NL 64 TRIO 0390 3597 69BIC / Swift nummer: TRIO NL 2U (https://orthodoxasten.nl/info/)