Drie Musketiers en een aanhangwagen

Terwijl de zon brandt in onze regio (30° C), vertelde Geróntissa dit realityverhaal, over vrienden van het klooster die altijd bereid zijn te helpen,
over ‘Drie Musketiers en een aanhangwagen’.

Geróntissa vertelt: “Het begon allemaal met een kapotte achterlamp van de aanhangwagen. Het is wettelijk verboden om te rijden met een lamp die niet werkt.
Maar hoe kunnen we de aanhangwagen bij de persoon krijgen die heeft aangeboden hem te repareren, bij Andre, een goede vriend van het klooster. Iemand zou hem erheen moeten rijden.

Een andere zeer trouwe vriend, Willibrord, stemde ermee in deze ‘gevaarlijke’ missie op zich te nemen.
Hij wist een oplossing: hij zou zijn eigen auto nemen met de aanhangwagen erachter en hij zou via een binnenweg gaan,
zodat de kans klein was dat hij de politie zou ontmoeten. Maar tot Willibrords verbazing en ongenoegen stond daar precies op dat moment dat hij langskwam een politieman.
Hij moest met zijn aanhangwagen-met-kapotte-achterlamp stoppen…

 


Op zijn gebruikelijke, beleefde en hoffelijke manier begroette hij de politie. En hij legde uit dat hij de zusters van een nabijgelegen Orthodox klooster een vriendendienst bewees.
De politieagent antwoordde: “Dat klinkt als een ‘heel goed verhaal’.” Maar Willibrord legde uit: “Het is geen verhaal, het is de waarheid!”
Vervolgens vroeg hij de agent of die een andere, betere manier wist om de aanhangwagen naar de garage te krijgen … nou, nee, niet echt.

En zo mocht Willibrord doorrijden naar zijn bestemming waar Andre en John niet alleen de lamp repareerden, maar ook een paar andere dingen die gedaan moesten worden.
De aanhangwagen is weer als nieuw!”

Ook zijn er nog, voor alle ‘Puck Fans’, twee foto’s van Puck. Geróntissa zei: “Haar leven is niet zo zwaar, toch?”